Članci

Laži fašista i tajkunobrana Bujanca o RF-u

  • 13. 01. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Autor: Radnička fronta

U kvaziemisiji "Bujica" notorni fašist i osuđeni narko-diler Velimir Bujanec, poznat po tome što je usluge prostitutki plaćao kokainom, izjavio je da Radnička fronta priprema dolazak u Petrinju Bore Mikelića, bivšeg direktora tvornice Gavrilovića, ali i premijera tzv. Krajine. Ne treba posebno ni napominjati da je to potpuna budalaština i laž, kao i većina toga što štetočina Bujanec u medijima govori.

Razlozi za ovakav nesuvisao napad su jasni.

Radnička fronta je u više navrata poduprla borbu sadašnjih i bivših radnika i radnica Gavrilovića za svoju tvornicu (https://www.ps-portal.eu/…/nezadovoljstvo-bivsih-radnika-g…/ ), koju je Georg Gavrilović, kojemu se sad sudi za ratno profiterstvo (http://hr.n1info.com/…/RF-Vratimo-Gavrilovic-radnicima-ratn… ) , od njih oduzeo, kao što se nebrojeno puta dogodilo u kriminalnoj privatizaciji (za detalje:https://radnickafronta.hr/…/262-podrska-radnicke-fronte-rad…).

Osim toga, više smo puta raskrinkali "domoljublje" HOS-ovih fašista (http://www.index.hr/…/foto-akcija-radnicke-fron…/938596.aspx ), kao i "domoljublje" tajkuna Josipa Klemma (http://www.portalnovosti.com/radnicka-fronta-veteranske-udr… ).


Kao što smo često isticali, nacionalizam (a pogotovo ekstremni ustaški nacionalizam poput Bujančeva) služi kao pokriće za očuvanje ko-je-jamio-jamio statusa quo. Pričanje o Srbima, komunistima, Jugoslavenima, Udbi i traženje izmišljenih neprijatelja nije ništa drugo, nego pokušaj da se očuva trenutni sistem u kojem je Hrvatska uništena, opljačkana i osiromašena od onih koji su se busali u svoja prsa hrvatska.

Radnice i radnici Gavrilovića su samo mali dio žrtava privatizacije. Bujanec, kao "veliki Hrvat" i "domoljub", vrlo tipično i predvidljivo staje ne na stranu opljačkanih, razvlaštenih i osiromašenih radnika i radnica, nego na stranu tajkuna Georga Gavrilovića (i još govori o "časnoj obitelji Gavrilović"), kao što brani i tajkuna Josipa Klemma (o Klemmu detaljnije na: https://radnickafronta.hr/rf-novine/radnicka-pisma/157-zastitar-o-velikom-domoljubu-josipu-klemmu).

Velimir Bujanec

Ovo je samo još jedan primjer kako je nacionalistički i ustaški projekt neodvojivo vezan uz restauraciju kapitalizma i privatizacijsku pljačku.
Do 1990. su gotovo sva poduzeća - kao npr. Gavrilović - bila u društvenom vlasništvu, vlasništvu sviju nas. Kada su na vlast došli "domoljubi", to je društveno vlasništvo opljačkano i podijeljeno podobnima kao što je Georg Gavrilović. 27 godina kasnije, prodavanje nacionalističke i fašističke magle i dalje služi kako bi se opravdalo bogaćenje novonastale kapitalističke bratije (među ostalim i Georga Gavrilovića i Josipa Klemma) - sitni fašistički kriminalci poput Bujanca, koji tobože jako vole Hrvatsku, zapravo su samo glasnogovornici lopovskoga kapitala i branitelji nepravednog sistema u kojem živimo, u kojem tajkuni žive u dvorcima, dok su neki prisiljeni kopati po smeću.

Želimo li se izboriti za bolje i pravednije društvo, morat ćemo prvo raskrinkati sve agente tajkuna i krupnog kapitala prividno umotane u kockice, koji ne prezaju ni od najgorih laži u svojoj protunarodnoj, proturadničkoj i protajkunskoj raboti.