Članci

Privatizacija - po tko zna koji put?

  • 04. 01. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Autor: Radnička fronta

Opet se ponavlja ista priča. Po tko zna koji put se ide privatizirati poduzeće koje je itekako profitabilno (daje 2 milijarde kune godišnje u proračun), unatoč svim manama i lošem upravljanju od strane političke elite. I opet tržišni fundamentalisti po medijima govore da su sve privatizacije dobre, a vlast nam opet obećava da je sve "u interesu građana".

Hoćemo li opet nasjesti na to? Je li ovo prva privatizacija koju vidimo? Nije li se to isto govorilo i kad se prodavala Ina (koju se sad, nakon katastrofalnih posljedica, želi opet vratiti u državno vlasništvo), Hrvatski telekom, Pliva, Croatia osiguranje, banke...?

Što smo točno dobili sa svim tim privatizacijama - osim da se golemi profiti slijevaju u privatne džepove ili čak izvan zemlje? Tko je toliko naivan da misli da će ovaj put biti drukčije? Tko je toliko naivan da misli da će nam privatizacija HEP-a donijeti išta drugo osim većih računa za struju, lošije usluge, nerazvijanja infrastrukture (kao u slučaju HT-a, gdje imamo najgoru i najskuplju internetsku uslugu u Evropi) i odljeva ogromnih profita u privatne džepove i vjerojatno inozemstvo umjesto u proračun?

Recimo NE privatizaciji HEP-a!