Članci

SDP ide ulijevo

  • 20. 11. 2016.
  • Piše: Radnička fronta

Autor: Radnička fronta

SDP nesumnjivo ide ulijevo. Jedan kandidat je veliki ljevičar, poznat po slanju interventne policije na radnike Jadrankamena.

Drugi je još veći ljevičar - poznat po tome da hvali Fukuyamu i njegov "kraj povijesti", upozorava na opasnost od "ekstremne ljevice" (kojoj bi SDP trebao "biti brana") te prostodušno na TV-u priznaje da nikad nije čuo za frazu "prekarni radnici".

Možda je vrijeme da se ljevičari prestanu zavaravati da će SDP ikad postati lijeva stranka i da se išta na ljevici može napraviti kroz SDP ili u suradnji s SDP-om? Možda je također vrijeme i da lijevi članovi SDP-ove baze (kojih svakako ima) i glasači koji već desetljećima glasaju za "manje zlo" shvate da nam glasanje za "manje zlo" samo polako donosi sve veće zlo.

Corbynov uspjeh u laburistima je bio, kako kaže Tariq Ali, iznimka koja potvrđuje pravilo, britanska anomalija, a ne nešto što bi se moglo kopirati u drugim zemljama. A nije li nam i slučaj Trump pokazao koliko šanse imaju Bernardići i Clintoni u ovakvoj situaciji?

Nije vrijeme za očajavanje. Pokrenimo se! Pridružite nam se!