Članci

Podrška Radničke fronte štrajku radnika SCa

  • 17. 11. 2016.
  • Piše: Radnička fronta

Drage radnice i radnici SC-a, dragi članovi i članice Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara RH, Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Nezavisnog sindikata radnika Studentskog centra u Zagrebu i Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturu, i svih podružnica,

ovim vam putem mi, članice i članovi Radničke fronte, izražavamo iskrenu podršku u vašoj borbi za očuvanjem radničkih prava kroz potpisivanje Kolektivnog ugovora za radnike SC-a.

Bezobrazluk, licemjerje, medijske podvale i laži uprave, samo su ustaljene metode i u prirodi sistema koji ne mari za ljude koji žive od svog rada i čiji rad omogućava funkcioniranje javnih servisa. Takvom sistemu samo snažan i uporan solidaran otpor radnika i sindikata može pokazati da kršenje radničkih prava neće proći.

Radnička fronta svim svojim dosadašnjim akcijama i djelovanjem pokušava naglasiti važnost zajedničke borbe i povezivanja radnika i sindikata u radničkim štrajkovima, jer je samo tako moguć otpor pritiscima i samo je kroz snažnu frontu moguće pobijediti u borbi za svoja prava. Ovim pismom, osim same podrške, također želimo izraziti i punu spremnost da vam, kao i svim drugim radnicima, ako to možemo, na bilo koji način pružimo pomoć te vas i na taj način konkretno podržimo.

Ustrajte, mi smo s vama, solidarno do ispunjenja svih zahtjeva!

Radnička fronta