Članci

Viktorov, vlasnik Ribarske kolibe i počasni građanin Pule, ne plaća radnike

  • 13. 12. 2021.
  • Piše: Bukvasevich Danijel

Da je moguće ne platiti svoje radnike 2 mjeseca i biti počasnim građaninom Pule dokaz je Nikolaj Viktorov, koji 23 sezonska radnika 'Ribarske kolibe' nije isplatio za listopad i studeni, kao što im nije isplatio ni 300 prekovremenih sati ove sezone koji su skupljeni u samom srcu sezone kada je Viktorov dobio najviše profitnog kolača. Tih 23 zaposlena radnika sve je prijavilo inspekciji rada i angažiralo odvjetnika. Inspekcija rada koju neki nazivaju i "Godot inspekcijom" odgovorila je radnicima da "čekaju na red". Nije poznato hoće li ga i dočekati.

Radnička Fronta je još ranije upozoravala da se problem prekarnog rada sve više pogoršava i to ne samo u turizmu. Sezonske radnike kapitalisti najviše izrabljuju i njihov se prekarni položaj u društvu sve više pogoršava. Najgnjusniji potez počasnog građanina Pule jest što su plaće uredno dobila 2 stalna radnika dok 23 prekarna sezonca nisu dobila svoje zarađene plaće. Kako je vlasnik Ribarske kolibe zakinuo sezonce za plaće, potreban je žestok odgovor radnika i svih dobrih ljudi. Sezonci imaju na raspolaganju širok dijapazon djelovanja. Jedan od njih je da u potpunosti bojkotiraju rad u takvom restoranu i upozore druge na neplatišu kako bi ga izbjegavali u širokom luku. Također savjetujemo zakinutim radnicima ovog kapitalista koji nisu isplaćeni da nam se slobodno jave sa svojom pričom, ali i sve dobre ljude da odu na sljedeći link www.tripadvisor.com i na web stranici tripadvisor daju loše ocjene vlasniku restorana koji ne plaća svoje radnike kako bi mu se oduzela zlatna michelinova zvijezda.

Restoran koji ne plaća radnike može zaslužiti jedino zlatno govno, a ne zlatnu zvijezdu.

Radnička fronta ovim putem poziva i gradonačelnika Pule da se hitnim postupkom oduzme status počasnog građanina eksploatatoru koji nije isplatio poštene radnike. Netko tko ne plaća radnike ne zaslužuje da bude počasnim građaninom Pule, jedino što takav kapitalist može zaslužiti je da ga Puležani i Puležanke stave na stup srama.