Posljednja Bandićeva podvala?

Posljednja Bandićeva podvala?

Bandić je 20 godina bio na vlasti, krao je na sve strane, bacao pare na sve strane na gluposti tipa fontane i zlatne WC-e (ali i na neke dobre stvari, no uvijek gledajuć kako i pinku sa strane dobit za sebe i svoje i kako da sve bude i njemu na korist) i - nikad se nije žalio na "tešku financijsku situaciju" i da nema para.

Onda je umro bez da je izgubio na izborima, a nova vlast, koja valjda ne krade i koja samo gleda kako da uštedi (di treba, a vrlo često i di ne treba) - svaki dan priča o "neočekivano teškoj financijskoj situaciji", kuka da nema para, da se ne može više ovako i najavljuje poskupljenja.
Jel se to slučajno baš dogodilo nešto što je sve promijenilo nakon točno 20 godina i baš slučajno tad kad je Bandić umro? Ili bi i Bandić, da je osto živ, sad pričo "neodrživoj situaciji" (uza sav svoj lopovluk i korupciju)? Jer nije da je za Bandića bila idealna konjunktura ekonomska stalno - on je bio gradonačelnik za prve ekonomske krize 2009, pa za vrijeme udarnog vala korone i onda potresa.

Iz ovoga svega, naime, ispada da je Bandić znao prije godinu dana da će prije izborâ na vječna lovišta i da su on i HDZ namjerno donijeli proračun (koji je nesumnjivo loš), napravili ogromne dugove i nerealno "isplanirali" one sve privatizacije Gredelja itd. da zeznu i potope Možemo? Možemo li u to vjerovat?