Hrvatska - vojna krajina u službi bogate zapadne Evrope

Hrvatska - vojna krajina u službi bogate zapadne Evrope

Hrvatska interventna policija (a isto se događa i drugdje u EU, npr. u Grčkoj) u uniformama bez oznakâ (!), s blagoslovom i financiranjem EU, na granicama radi pushbackove migranata i mlate ih, protivno svim domaćim i međunarodnim zakonima. Naime, jasno je da se granice ne smiju po zakonu prelaziti bez pasoša i van graničnih prijelaza, ali se ljude ne smije zbog toga mlatiti, policija ne smije biti bez oznakâ i ne smije se odbiti prihvaćanje zahtjeva na azil (migranti jasno traže azil, a specijalci bez uniformi to ilegalno ignoriraju), niti prisilno nekoga tko je već u zemlji tek tako vraćati nasilno u drugu zemlju (u našem slučaju u BiH) bez pravne procedure.

To se sve događa u EU u koju su se hrvatski pro-EU liberali kleli 2013. pri ulasku da će nam donijeti vladavinu prava, ljudska prava itd., kao i da će nam ekonomski teći med i mlijeko (a zapravo nam je upropaštena industrija mlijeka, uz mnoge druge).

EU je licemjerna jer ne poštuju ni vlastite ni međunarodne zakone, a istovremeno odbijaju proglašenje izvanrednog stanja, što bi zakonski eventualno moglo opravdati neke od tih postupaka (ali svakako ne nasilje). Međutim, nitko ne želi proglasiti izvanredno stanje jer onda više neće moći glumiti veliko evropsko poštivanje ljudskih prava. Posljedica svega toga je da onda, osim mlaćenja migranata na granicama Tvrđave Evrope (u čemu Hrvatska, kao mali od EU i nova Vojna krajina, revno sudjeluje iako nitko od migranata zapravo ne želi ostati u Hrvatskoj) imamo bezakonje između redovnog i izvanrednog stanja u čitavoj Evropi u kojem se već desetljećima ne poštuje nijedna međunarodna konvencija o izbjeglicama, a svi se prave da su netaknute.