Članci

Radnička fronta povodom godišnjice oslobođenja Zagreba i pobjede nad fašizmom istaknula crvenu zastavu na Kuli Lotrščak

  • 08. 05. 2021.
  • Piše: Radnička fronta Zagreb

RF je izvjesio crvenu zastavu na Kuli Lotrščak kako bi time odao počast osloboditeljima Zagreba, svima koji su dali doprinos antifašističkoj borbi i svim žrtvama fašizma. Osim počasti Narodnooslobodilačkoj vojsci također su osudili rastući povijesni revizionizam i pozvali na borbu za društvo slobodno od diskriminacije i progona, ali i društvo kojem temelj neće biti privatni profit.

Radnička fronta iznosi kako je odabrala crvenu zastavu zbog toga što ona predstavlja krv prolivenu u borbi protiv fašizma, kao i krv žrtava fašističkog terora, ali i boju radničkog pokreta i socijalističke opcije koji su stali na čelo otpora fašizmu. Dok je ta boja bila dominantna u našem društvu, tvrde, doživljen je neviđen razvoj infrastrukture, ekonomije, kulture, obrazovanja i svih drugih aspekata društva, za koje smatraju da su okrenuti u drugom smjeru posljednjih 30 godina.

photo5814407360049952542

Za RF antifašizam iz kojega su odstranjeni komunisti predstavlja grubi povijesni falsifikat koji treba služiti narativu o „dva totalitarizma“. Također drže da se namjerno umanjuje prešućuje uloga srpskog naroda u Hrvatskoj u antifašističkoj borbi, a korištenje žrtava ustaškog genocida u dnevnopolitičke potrebe, bilo Vučićeve, bilo Milanovićeve, najstrože osuđuju.

Na kraju su pozvali sve da se bore za bolje društvo koje će biti slobodno od diskriminacije i progona na etničkoj i drugim osnovama, ali i za društvo koje će biti zasnovano na suradnji i osiguravanju ljudskih potreba, a ne na privatnom profitu. Smatraju da se samo takvo društvo može suprotstaviti suvremenim izazovama poput pandemije koronavirusa i klimatskih promjena.

photo5814407360049952543