Ljetovanje na val(o)povački način

Ljetovanje na val(o)povački način

Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo službenim autom otišao je na more s prijateljima. Na more je uz Šutala otišao i voditelj ureda Turističke zajednice Grada Valpova Eduard "Edo" Lacković koji je inače član Šutalove Valpovačke nezavisne liste. Uz Edu je na more išla i njegova žena Jelena Lacković koja radi kao pedagog u dječjem vrtiću "Maza" Valpovo, a poveli su i dijete. Priči se tu ne nazire kraj jer su na more poveli još jednog člana Valpovačke nezavisne liste, predsjednika vijeća mjesnog odbora Nard te također zaposlenika Turističke zajednice Grada Valpova Nikolu Abramića.

Iz Grada Valpova možete dobiti putne naloge kao dokaz da je ekipa išla na "službeni put", ali pravi dokaz nalazi se na njihovim fejs i instagram profilima i "pričama" koje s entuzijazmom objavljuju.

Kako bi zavarali ljude na službenim stranicama Turističke zajednice i Valpovačke nezavisne liste objavljuju kako "rade sve u 16", dok u stvarnosti odmaraju na moru pod krinkom službenog puta na koji su išli službenim autom i koji službeno plaćaju građani Grada Valpova.

I tako dok si većina građana Valpova ne može priuštiti niti odlazak u obližnje Bizovačke toplice, Matko Šutalo i vesela družina objavljuje fotografije sa "službenog puta" dok im još jedna zaposlenica TZ Grada Valpova, Vedrana Arnaut komentira sa "buć!" na što oni zdušno reagiraju srcem. Lijepo je zajebavati se uz finu klopu i vino gradskim novcem u top hotelima i vilama, zar ne?

Široj javnosti Šutalo je postao poznat kada je portal Index.hr objavio da je gradonačelnik novcem građana digao ustašku ploču (koja dan danas nije uklonjena).

Matko Šutalo također ne vodi brigu o antifašističkim spomenicima Valpovštine. Na predstavku upućenu Pučkoj pravobraniteljici na upit zašto ne održava devastirane antifašističke spomenike odgovorio je kako to "Nije spomenik podignut antifašistima, nego partizanima, te da nije devastiran, nego je došlo do propadanja zbog neodržavanja." Ustaše naziva "hrvatskim braniteljima".

Izvješće možete pročitati na linku str. 239.

Gradonačelnikov otac, Tomislav Šutalo, bivši HDZov gradonačelnik Valpova, Tuđmanov obavještajac, savjetnik za unutarnje poslove i jedan od aktera u Aferi Arcus, bio je upoznat sa zločinima u Lori.