Antifašisti budite uz nas - konačno imate za koga glasati

Antifašisti budite uz nas - konačno imate za koga glasati

Predsjedništvo Saveza antifašista Istarske županije je u petak u Pazinu objavilo priopćenje u kojem pozivaju sve da na predstojećim parlamentarnim izborima podrže koaliciju IDS-a i SDP-a, te su pozvali građane Istre "da ne bacaju svoje glasove u bunar već da podrže ovu opciju koju podržava većina građana Istre".

No vjerojatno su zaboravili podsjetiti antifašiste da su SDP i IDS u Evropskom parlamentu 19. rujna prošle godine glasali za Rezoluciju o važnosti evropskog sjećanja koja izjednačava komunizam s nacizmom koristeći 80-u godišnjicu izbijanja drugog svjetskog rata za opasni povijesni revizionizam i mitologiju o „dvama totalitarizmima” - sovjetskom i njemačkom, te dvije “sfere interesa” koje se u potpunosti Rezolucijom izjednačavaju. Rezoluciju su inicirali evropski konzervativci, te dolazi od konzervativnih europarlamentaraca (Poljska, Mađarska, Hrvatska). Brani li se antifašizam na ovaj način, znamo li da su Istru, Dalmaciju, Kvarner od fašista branili – komunisti? Labinsku republiku osnovali su komunisti kao prvu slobodnu antifa zonu na svijetu Komunizam koji je krenuo od ideje boljeg i pravednijeg društva i fašizam i nacizam koji su počivali na rasnim zakonima i nejednakosti ne mogu se izjednačiti!

Opasna revizija prošlosti na koju pristaju SDP/IDS ne može se više maskirati, sasvim je jasno da oni, pored svih ostalih političkih oportunizama, niti nisu antifašisti. Istarski antifašisti koji uistinu brane vrijednosti antifašističke borbe koju su poveli komunisti, ne mogu glasati za ovu kompromitiranu skupinu. SDP/IDS brane oni koji od njih imaju itekako koristi jer inače ne bi izmišljali kako je glas za lijevo-zelenu koaliciju navodno bačen "u bunar", ako većina anketa već sada najavljuje da ulazimo u Sabor u VIII. izbornoj jedinici. Naravno, ishitrene reakcije onih koji su povezani s IDS-om i SDP-om samo potvrđuju kako je i njima jasno da su dobili ozbiljnog protivnika - pravu ljevicu koja brani radničke interese i beskompromisno stoji uz antifašizam.

Radnička fronta, kao i druge stranke koalicije, dosljedno upozorava na opasni povijesni revizionizam, izlazimo na ulicu, prosvjedujemo, zalažemo se za pravi antifašizam. Reagirali smo na opasno koketiranje Milanovića s desnicom. Jasno je da nas se sada oportunisti boje.

Antifašisti budite uz nas - konačno imate za koga glasati - za lijevo-zelenu koaliciju stranaka Možemo - politička platformaNova ljevicaRadnička Fronta,  ORaHZagreb je NAŠZA GRAD.