Zaštitarska firma Mediteran security: pismo čitatelja

Zaštitarska firma Mediteran security: pismo čitatelja

Poštovani,

tvrtka MEDITERAN SECURITY d.o.o. za tjelesnu i tehničku zaštitu OIB:25272825447, je dobila potporu od HZZ-a za svih 510 zaposlenih zaštitara u iznosu od 1.657.500,00 kn za mjesec ožujak.

Tvrtka preko 50% prometa ostvaruje sa državom i nijedno od tih radnih mjesta joj nije ukinuto te su radnici normalno radili i Mediteran security je istu uslugu naplatio uredno od kupaca te očito od HZZ-a. Mediteran security isto tako konstantno kasni sa plaćanjima poreza državi, te im na ovaj način država daje enormni novac da plate obvezu za poreze. Njihov vlasnik je blizak HDZ-u i Kalmeti, te je dosad već imao par firmi koje su ostavile enormne dugove za poreze i doprinose nakon čega su završile u stečaju. Njihova prošla tvrtka Adriatic security je par puta bila u predstečajnoj nagodbi i otpisivani su im dugovi prije nego je zavšila u stečaju.

Ukratko: radnici rade na radnim mjestima normalno, naplaćuju od kupaca svoju uslugu, HZZ im daje potporu za sve zaposlene, imaju poreznog duga!!!

Molim vas da objavite i provjerite ove informacije jer će isti dobiti potpore i za travanj unatoč tome što ne ispunjava uvjete, dok nama zaštitarima daje minimalac, a prekovremene sate isplaćuje kao prijevoz i jubilarnu naknadu da na njih ne plati doprinose.

Znam da ne možemo spriječiti zloupotrebu svih povlaštenih poduzetnika ali barem možemo pokušati spriječiti neke.

Lijep pozdrav

Savjesni građanin