Članci

Požega se zacrvenila! - Renato Adžić novi je vijećnik Radničke fronte u Gradskom vijeću Grada Požege

  • 20. 02. 2020.
  • Piše: Radnička fronta

Požeško Gradsko vijeće dobit će danas novog vijećnika. Na današnjoj sjednici koja je na rasporedu u 16 sati svečanu će prisegu položiti Renato Adžić, član Radničke fronte. Adžić, koji se nalazi na nezavisnoj listi Dražena Pekčeca, u gradsko vijeće ulazi kao njegova zamjena. Vijest o svom novom predstavniku u gradskim tijelima je na svojim službenim Facebook stranicama prenijela Radnička fronta, izrazivši veselje za pomake koji se odvijaju u Slavoniji.

Budući da u Gradskom vijeću Grada Požege apsolutnu većinu ima HDZ, u oporbi će biti zanimljivo vidjeti predstavnika autentične lijeve opcije koja se profilirala na proteklim predsjedničkim izborima.

''Danas ću prije početka sjednice prisegnuti da ću kao vijećnik svoju dužnost obavljati savjesno, čega ću se strogo pridržavati. Trudit ću se da zadam glavobolju požeškoj političkoj eliti, jednako kao što to u Zagrebu rade moji kolege. Namjeravam biti politički glas socijalnog poretka i izboriti se za vidljivost tema koje se tiču svih građana Požege.'', izjavio je danas novi požeški gradski vijećnik Renato Adžić.

Iako po struci strojarski tehničar, računalni i AutoCAD operater, Adžić je trenutno nezaposlen, a ljeti radi kao sezonski radnik na Jadranu. U Radničku frontu učlanio se 2016. godine i od tada sudjeluje u svim njenim aktivnostima. Aktivni je sudionik i lokalne rock scene te je nastupao u više požeških bendova.

Pored Davida Bilića, aktualnog rotacijskog zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i Renata Adžića u Požegi, Radnička fronta ima svoje predstavnike i u vijećima gradskih četvrti te mjesnih odbora Grada Zagreba. Vijećnici Radničke fronte ne predstavljaju sebe, već Frontu i njene stavove, a iza predstavnika ili predstavnice RF-a stoji snaga radne grupe i cijele Radničke fronte.